Massa, massa ord

Idag vart jag fotograferad av Greta til hennes projektarbete. Jag vet inte riktigt vad hon kallar det men det är i alla fall klädet med skinndetaljer. Jag ska kanske inte avslöja för mycket, men det kommer att visas på modevisningen den 20:e maj.
Det var ganska kul men när man väl hade blivit "varm i kläderna" eller vad man nu ska säga, då det väl började kännas bra att bli fotograferad så sa hon "Jamen, det var ju bra! Nu är vi klara!" så jag får väl lita på hennes ord. jag såg bilderna lite snabbt på kameran men jag vill ju inte påstå att mitt ansikte tedde sig så bra och snyggt som det kunde. Det vart i alla fall rockigt som tanken var.
Jag måste erkänna att jag är jättesugen på att sy lite kläder som Jonna kan fotografera, det är alltid kul. Hehe, kanske Jonnas (Boovist) morgonrock kan bli en hit? Nää, inte det.
Men jag längtar även något så kopiöst till jag går ut tvåan så att jag äntligen kan börja med mitt eget projektarbete, ska bli så jäkla kul att sy upp klänningarna och sedan ha en cool photosession och dessutom visa upp dom på catwalken på modevisningen. Ja, jag tycker verkligen att mode är en roliger uppfinning, tur att det finns. Jag menar, vad skulle vi annars gå i skolan för?
När vi nu är inne på mode, så kan jag upplysa er, kära vänner, om att jag snart är klar med min väst.
Det är en kort, tight skinnväst med brottarrygg och riktiga fickor fram samt dragkedja fram och knäppflärpar bak. Den är faktiskt ganska fin ska ni veta. Jag tror till och med att jag kommer använda den, så fin är den.
Sen ska jag nog sy en till väst, för västar är lätta grejer minsann! En annan som är svart eller grå som man kan ha till vardags den med (för jag tänker ju faktiskt använda skinnvästen sa jag ju!).

Nåja, nu ska jag avrunda med att berätta att jag är nervös inför anställningsintervjun imorgon på Hedströms Trädgård. Jag ska mest troligt jobba helger där fram till sommaren, vilket är bra eftersom jag kommer kunna köa minskinnjacka som jag vill ha.

Fast den som jag ska köpa är svart och kostar 1799 riksdaler.

2009-03-25 @ 17:54:12 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gnnngh!

Ååååh, vad MKO är enformiiiiiigt........
2009-03-25 @ 13:48:49 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


And it was all just like blablablablablaaa...

Jag har blivit besatt av att skriva frenetiskt på twitter och det är lite mobbat.
Och jag är nöjd för jag har skickat in min religionsfördjupning, packat min ryggsäck och gjort mig i ordning. Plus att jag får åka med pappa till skolan. Det är hurra-bra.
Ikväll ska jag på Luleå Basket men jag måste erkänna att jag inte är alltför pepp på det, no offence Luleå, men ni har helt tappat formen inför slutspelet. Jag tror att ni kommer förlora ikväll.

Sen är ju vår basketsäsong över i princip. I alla fall seriespelet.
Vi kom tvåa och jag måste bara passa på att säga att jag är jättestolt över alla i laget för att vi ändå har tagit oss till en andraplats. Tre förlorade matcher på hela säsongen är inte småpotatis. Särskilt med tanke på att vi aldrig har varit bra förut.
Nu är det bara att ladda upp inför DM om två helger vilket ska bli jätteroligt. Och sen är det LLA Liga och avslutningsvis ett roligt avslut på säsongen i och med Göteborgs Basketball Festival 21-24 maj.
Jaja, nu måste jag åka till skolan, adjö.
2009-03-23 @ 08:51:06 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bejs

Matchen igår ägde aldrig rum, men vi förlorade med 9 poäng. Surt.
2009-03-22 @ 10:11:34 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Finväre vara int läng

Det blev ingen promenad för mig och Hunn.
Men vi gick istället ut och skaffade oss fräknar eftersom vi inte kan bli bruna. Eller rättare sagt var det jag som solade och skaffade fräknar eftersom jag inte kan bli brun och Hunn som hoppade omkring på snön och försökte få mig att leka med honom, vilket jag inte gjorde.


Om man kollar riktigt noga så ser man att fräknarna har börjat smyga sig på...

  

  

Ja, som det syns så försökte han verkligen få mig att leka...
2009-03-21 @ 15:32:49 Permalink Blyerts Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag då solen sken

Det är så fint väder ute idag och jag är så nöjd. Jag är snart klar med en slags rapport till religionskursen som ska vara inne på måndag, vilket känns skönt. Är dock lite orolig över att våran lärare kan tänkas tycka att min diskussion är kass. Men vi får hoppas att den inte är det.

Åter till det fina vädret. Det är dundersoligt och knappt ett moln att beskåda och snön och isen smälter ty det är någon plusgrad. Jättehärligt nu när man har börjat inse att man längtar till sommaren.
Och bara för att det är så fint väder tror jag att jag ska göra något som jag aldrig brukar göra i vanliga fall, nämligen gå ut på promenad. Och inte bara vilken vanlig promenad som helst, utan en Mr Moll-promenad. Jag hatar att gå ut och gå med Hunn för han är så jobbig att gå med tycker jag. Det är som inte så lätt när en fnattig 35-kilosklump får för sig att han MÅSTE hoppa ner i diket eller upp på en snödriva.
Fast riktigt så jobbig är han inte alltid, vi får hoppas att idag är en sådan dag.



Senare idag är det också "final" i serien. Vi möter Höken i Pontushallen 17.45 så det är bara att komma och heja och hoppas att lilla Avan vinner. Både dom och vi har 2 förlorade matcher under säsongen, men de har en match mindre spelad än vi. Fast det är mot Kuivakangas, inget illa menat men de har bara vunnit en enda match stackarna.
Nåväl, såhär ser det ut idag.



2009-03-21 @ 12:06:10 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Spring, spring, spring! Släpp aporna fria!

Just nu är jag nedrans cockerspaniel-less på det mesta och har ont i huvudet.
Jag har skaffat mig en alldeles egen twitter som kan inspekteras här.

För alla som har missat det så har ju Monki öppnat här i Luleå och ska jag vara ärlig så har jag inte varit in dit alls. Jag tänker vara rebellisk och inte gå in där på jättelänge. Dels för att vara cool och dels för att spara pengar. Plus att jag anser Monki vara aningen överskattat. mantänker alltid "Ååh, Monki har ju fina kläder!" men så går man in där (i Stockholm när man är där då) i affären och kollar runt och trots att man letar igenom varje liten vinkel och vrå så är det enda man hittar bara fula kläder, chinos och jättefina tryck på horribla grejer.
Nä, jag bojkottar Monki tills hysterin har lagt sig, på det sättet sparar man pengar.
2009-03-20 @ 21:50:01 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (0) Trackbacks ()


Viktigt att göra

Tror du att du är lika bra som mig?
Testa dig här.
2009-03-19 @ 16:28:49 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Searching for owls

Det är konstigt att bli insnöad på saker.
Vissa blir insnöade på sport, andra på mode, andra på band, andra på mat, jag ni fattar grejen. Jag blir ofta insnöad på saker, saker som ska hända, saker som jag VILL ska hända, saker som jag inte vill ska hända, och så bara små konstiga saker som egentligen inte alls har någon betydelse.
Som pingviner (i och för sig så villja väldigt gärna hjälpa pingvinerna att överleva och inte utrotas) eller pelargoner.
Som man säkert har kunnat lista ut så är jag insnöad på något fånigt just nu också.
Och det är ju sant. Ända sen Lisa berättade att hon vart irriterad på en uggla som hade varit på deras gård har jag velat se en, för jag har aldrig sett en endaste ugglapuggla i hela mitt liv.Så nu tänker jag bara in ugglor i allt jag gör, och det hjälper ju inte heller att gerr Gustaf Norén har skrivi den underbara låten Searching for owls, som i och för sig inte handlar om ugglor, men ändå.
Så jag kan bjuda på den här ugglan som jag har gjort, en berguv.



Ho-hooo...

2009-03-18 @ 16:29:17 Permalink Tusch Kommentarer (2) Trackbacks ()


Söndag

Kort rapport;

Vi vann mot Antnäs och det innebär att ifall vi vinner mot Höken på lördag så vinner vi serien!

2009-03-16 @ 15:46:25 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Minus 30

Kvällen vart lyckad (hur skulle den inte kunna bli lyckad när Sugarplum Fairy höll låda på scenen?!) och vi fick sjung ett ganska inte frivilligt och intefint solo som avslutning på deras uppträdande. Pinsamt.

   

Nåja, annars var det också roligt. Vi såg Abalone Dots men de var otroligt tråkiga och slätstrukna, de sjöng bara väldigt vackert och spelade på en stentuff (HAHA!) madolin.
Och sen var det Lazee ju. Otroligt kort uppträdande, tog max 20 min och de spelade typ fyra-fem låtar och hans sidekick hoppade omkring och höll ett stadigt tag om skrevet (vilket säkert ses som synnerlgen coolt inom hiphop-kretsar) för att hans brallor, som inte hölls uppe med hjälp av det überblingiga bältet med gigantisk buckle, höll på att trilla av. Plus att han hade en handduk instoppad i bakfican när han hoppade som en galning och skrek "Yeah, yeah!", "Schwicka-wow!" och "POOOOWF!" med jämna mellanrum innan han kastade ut handduken på publiken som hoppade och pekade och skrek som små ekorrar.
Jaja, det var lite roligt att se i alla fall.
2009-03-16 @ 15:38:56 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lördag

Åååh! Ikväll är det Minus 30 på Kulturens Hus, och vilka kommer om inte Sugarplum Fairy?
Ja, jag är så nöjd, så nöjd och det ska bli jättekul att se dom igen.

Jag har även hunnit med att träna idag.
Coach Marianne hade satt in en extraträning inför morgondagens match. Det är en av seriens viktigaste matcher, det är den som avgör om vi kommer komma tvåa eller trea.
Även matchen nästa lördag är också enormt viktig, för om vi vinner imorgon så blir lördagsmatchen avgörande om vi kommer etta eller tvåa i serien. Jaa, mycket spännande det där.
Och det ska bli så skönt att få spela match igen för jag har inte gjort det på tre veckor elelr något i den stilen, eftersom jag var sjuk på sista matchen som ägde rum för två veckor sedan.

2009-03-14 @ 14:04:03 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rockaway Beach

Jepp, då var det dags att börja göra en väst av mina läderbrallor.
De är riktigt underbart hur vackra dom är. Särskilt på.

 

Nä, nu lurar jag er allt. Jag tycker att de är gräsliga.
Men en fin väst ska de nog kunna bli.
Och bara för att visa att jag egentligen klär mig bättre än bilden visar ska jag därför visa er alla min "köpt i åttan"-revival som jag hade idag.
Jag köpte både Ramoneströjan och kavajen då och har inte haft dom på flera år.

 Dock är ju posen den vackraste.
2009-03-11 @ 17:51:58 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sovstress

Okej, jag borde egentligen sova, men jag är alldeles för uppe i varv och stressad och arg för att kunna gå och blunda.
Jag håller på att stressa ihjäl mig över mitt dumma Kultur- och stilhistoria-arbete, men orkar jag göra det dånär jag har en massa ledig tid?
NÄE!
Och sen kom mitt sidentyg till Sverige för någon dag sedan... Det vart lite dyrare än jag trodde, nästan 6000 för 47 meter. Lite jobbigt. Inte för att jag inte har pengarna, utan mer för att 6000 spänn är mycket för mig. Jag blir ju glad bara av den ynka tusenlappen som hamnar på mitt konto varje månad. Nä, nu måste jag punga ut med mina surt förvärvade stålar.
Fast jag får vara glad att det inte kostade mer. Siden är dubbelt så dyrt i Sverige.

Och är det någon som känner till en bra låt som dom vill tipsa om så är ni alla fria att höra av sig, behöver nämligen lite låtmaterial till en liten minikonsert som ska äga rum någon vecka efter påsk.

Ciao

2009-03-10 @ 22:16:00 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Voy a la stuga

Okej, nu kommer det bli lite uppdatering under helgen ty jag åker till stugan.
Hejdå.
2009-03-05 @ 22:45:38 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Moster Huldas äppelsvarv


Jag snubblade över en jättehärlig, ful uppfinning i senaste numret av Allt i Hemmet.
En äppelsvarv från Moster Hulda.
Jag vart kär.
2009-03-04 @ 22:49:47 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


With a liiiiittle touch of tusch

Ta en titt på den här till synes oskyldiga och oförargliga parveln.



Han är inte så jäkla oskyldig och gullig som han vill utge sig för att vara.
Han hade snott Jullans fiskars mat och gnagt sönder burken och kalasat på all fiskmat som fanns däri, och samtidigt lagt sig i mammas och pappas säng där han hade spillt ut halva burken.
Så i sovrummet med intilliggande rum infann sig en icke angenäm odör som inte ville försvinna.
Alltså, ett verk gjort av en onding (nä, jag tycker ju inte det egentligen, men...)

Nåja, nog talat om min söta lilla Hunn, nu ska jagberätta om mina önskemål som kan göra min tillvaro ljusare.
Jag vill vinna budgivningen på nå pelargonfrön imororn på tradera och sen vill jag ha FLYTANDE TUSCH!
Är det någon som vet var man kan köpa simpelt, svart, vattenfast, flytande, underbart tusch får ni gärna berätta det för mig. Jag kommer att vara er evigt tacksamma.
2009-03-02 @ 23:32:37 Permalink Det vanliga Kommentarer (4) Trackbacks ()


Engelsk pelargon 1.0

2009-03-02 @ 12:30:43 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Like the springtime's first carnation

Det har varit en bra dag idag. Jag och Jenny åkte med Jullan och pappa till Kåbdalis och åkte slalom, vilket var roligt.
Igår däremot, då köpte jag en engelsk pelargon.
Jag har bestämt att jg ska börja samla på pelargoner. Så när jag bor i något eget kommer den bostaden vara översållad med pelargoner, ungefär som mitt fönster är nu, fast i alla fönster... Det ska bli roligt att skaffa sig så många olika fina pelargoner, för de är de roligaste blommorna om jag ska vara ärlig. De och penséer. Och så förstås nejlikor (carnation, springcarnation... Ringer någon klocka?) som är otroligt vackra.
Nä nu är jag på listhumör och ska göra en Top 5-lista på mina favoritblommor.

  1. Nejlikor (för de är så vackra)
  2. Pelargoner (för de är fina coh lättskötta och finns i jättemånga varianter)
  3. Penséer (för de är så söta och finns i ännu fler varianter)
  4. Pion (för de är så stora och vackra)
  5. Blå bolltistel (finns det läckrare blommor?)

Jo, jag hittade en jätterolig sida häromdagen, Ktichen Garden.
Där har dom en jättestor mängd fröer som man kan köpa så jag är helt lyrisk, jag tror att jag ska köpa lite fröer därifrån om jag ska vara ärlig.
Ni kanske inte visste att jag gillade att hålla på med blommor, men nu vet ni det i alla fall!

2009-03-01 @ 20:50:45 Permalink Det vanliga Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0