SPRING!

Stadsmaran idag gick väl hyfsat. Bättre än förra året men sämre än mitt mål. Jag var en minut och en sekund för sölig för att kunna sätta 59:59, vilket var mitt maxtidsmål ellervad man ska säga. Jag siktade i alla fall på mindre än en timme om ni inte fattade min lustiga mening. Jag sprang alltså på 1:1:58.
När jag kom hem stod huest tomt som en godisask efter att man ätit upp alla godisarna, så jag krattade gräset på baksidan. Mest för att mamma tvingade mig i morse och dels för att det var så ett fint läge att glassa i bikini för att samla på sig lite obefintlig färg. Jag blir ju inte brun som ni vet.
Nåväl, nu vet jag inte riktigt hur kvällen artar sig för mina päron är inte hemma ännu s jag kanske ringer Jenny för att få lite sällskap... Jo, jag ringer henne.

2009-05-30 @ 19:10:05 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känn inte efter så mycket, det är då det känns

Jag kom att tänka på en sak. Jag har nästan alltid sagt "Känn inte efter, det är då det känns" vilket kan appliceras i olika situationer. Jag personligen ville se det som att man inte ska stanna och klaga hela tiden, men det kan ju också tolkas som att man inte ska släppa någon in på livet i rädsla att såras.
Det är inte så att jag är rädd för att komma folk nära, även fast det ibland har blivit lite av den effekten, men det är inte riktigt för att jag har tänkt "Åh, shit! Jag måste sluta innan den här personen lär känna mig nog bra för att möjligtvis såra mig!" utan mer för att jag har lärt känna människan i fråga nog bra för att inse att vi inte går så bra ihop.
I alla fall. Det är bara en liten sak jag har tänkt på.
2009-05-29 @ 17:41:04 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hon drog mig på ett väntans rivjärn

Nu är pärsen över. Alla som har hållit andan och hoppats med mig kan andas ut,  jag får MVG i Bild & Form! Det känns väldigt skönt. Jättehärligt faktiskt. Superjättefenomenalt underbart härligt om jag får vara ärlig.
Sista B&F-lektionen idag och det kändes lite vemodigt. Jag fick dockta hem alla bilder jag har gjort, här är en av de senaste. Det är uppgiften "Tygpåse". Min är en tote i rättvisemärkt bomull med ett svart tryckt träd på. Skulle jag hitta en sån här påse på stan skulle jag köpa den med 0,000008 sekunders betänketid utan att ångra mig.

2009-05-28 @ 17:22:27 Permalink Tusch Kommentarer (0) Trackbacks ()


I don't know what you're looking for...

Nu var det ett tag sedan jag slängde upp en bild här.
Nu är det så att min bildlärare inte är av samma åsikt som jag utan anser att jag är värd ett VG medan jag själv anser att mina biler håller en aningen högre standard än så om jag får vara ärlig. Så överenskommelsen är följande; jag ska rita några ansiktsbilder till på torsdag och om de är nog fina ska hon ge mig MVG. Såvida jag fattade det.
Sen om hon nu bryter överenskommelsen så är ju det en sorg i sig, men jag har i alla fall gjort mitt bästa.
Eller inte, men ni fattar grejen.

2009-05-26 @ 19:58:43 Permalink Blyerts Kommentarer (0) Trackbacks ()


Göteborg i korthet

Modevisningen gick fint. Jag kom fram till Göteborg och var skitsur.
Sen vart det bättre och vi hade kul ända tills på söndag då vi var tvugna att åka hem. Vi åkte dessvärre ut redan i åttondelsfinalen eftersom vi spelade så slarvigt och okoncentrerat i slutet. Riktigt surt var det, men det var ju vårat eget fel så... På kvällen vart det Liseberg och alla roliga saker där, dock inget spel för mig plus att ingen ville åka Uppswinget eller Uppskjutet med mig, men det var roligt i alla fall.
Och så hejade vi på Gladans 91-killar så de tog sig till final. De var riktigt duktiga må jag säga, ingen coach eller något som kunde hjälpa till utan de fick klara sig själva, men det gjorde de ju riktigt bra verkade det som. Tyvärr hjälpte inte ens våra röda ballonger dem att vinna finalen så de fick silver.
Sen vart det dags att ta tåget hem och vilkakomme rinte in i våran kupé om inte silvergossarna själva?
En mycket angenäm kväll om jag får säga min åsikt, även fast jag alltid förlorade i alla lekarna...


Jag och Jenny käkade glass på kvällen när det var iskallt och folk kollade konstigt på oss.
2009-05-25 @ 13:07:39 Permalink Basket Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett långsamt farväl

Det här kan vara det sista ni hör drån mig... Eller i alla fall det sista ni hör från mig på en vecka.
Tänk en hel vecka utan min blogg! Det måste vara en sorgens vecka.
Nä, inte riktigt kanske, men jag komme ratt ha en massa att göra. Modevisning på onsdag och genrep hela dagen i morgon. Och sen direkt till Stockholm efter visningen. Sista utgången typ 19.45 och planet går 21.00 så det blir lite stressigt. Sen sova hos min moster innan jag åker till Göteborg för att spela basket ända tills på söndag. Eller jaa, lite shopping och Liseberg har jag ju tänkt hinna med.
Så det är med sorg jag skriver detta och hoppas på att alla inte kommer sakna mig. Eller ja, typ alla som skulle kunna sakna mig följer ju med till Göteborg förutom min familj och Jonna.
Nåväl, ha det bra ifall vi inte hörs!
2009-05-18 @ 16:24:53 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cat, I'm a kittycat and I dance, dance, dance and I dance, dance, dance!

Katter måste ju vara dom sötaste och roligaste djuren någonsin!Katter är verkligen söta, det måste ni hålla med om!
2009-05-14 @ 19:57:47 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allt var bara suddigt

Nu har nästan hela min vecka passerat och idag är min enda provfria dag.
Ganska så skönt, för jag har hunnit med exakt allt utom att skriva klart om YIT till småföretagandet imorron. Och att sy sista sömmen på linningen på shortsen och sätta dit en knapp. Jag skiter fullständigt i att sy nå jäkla stickningar. Kul med modevisning snart. Jag är trött som bara den men ska börja med redivisningstjafset nu.
2009-05-14 @ 18:35:15 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tankar från Berlin/Luleå

Söndagar... Söndagar... Söndagar, söndagar, söndagar, söndagar, söndagar, söndagar, söndagar!!!
Söndagar är till för läxor. Söndagar är till för smärre ångest. Söndagar är till för dåligt väder, sunkigt hår, städning, allmänt ovälbefinnande. Ja, söndagar är mycket til besvär tycker jag. Söndagar borde vara roliga. Det är de ibland på vintern när det är basketmatcher och grejer, men när det inte är en endaste liten basketmatch att se eller spela nu så är det inte så kul med söndagar.
Jag sparar alltid alla läxor och skolarbeten och all jävelskap till på söndagarna. Det gör att man blir nedstämd när man vaknar på morgonen och sätter upp ett imaginary schema i huvudet (är jag konstig, eller gör många så? Ser dagen som ett schema?) på vad som skall uträttas under dagen, och gör att man drar sig extra länge.
Jag borde ha städat mitt rum, jobbat på Jonnas morgonrock, skrivit en träningsdagbok, fixat med Jonnas födelsedagspresent, inte ätit godis, duschat, pluggat matte och engelska, byta lakan i sängen, göra bort lite på småföretagsuppgiften och pluggat till idrottsprovet.
Hur mycket har jag gjort då?
Jo, jag har pysslat med mina penséer, fixat lite på presenten, kikat lite på matten och ätit godiset som jag inte skulle äta. Sen har jag suttit alldeles för länge vid datorn, upptäckt att det är två idrottslektoner kvar för min del, läst 150 sidor i en bok som jag knappt vil läsa och som inte ens är ett skolarbete, inte ätit någon lunch eller fukost, gått omkring i pyjamas till fem och med hjälp av en slangtalande engelsman i Berlin som vill komma till Luleå i sommar, kommit fram till att söndagar borde bannas från veckan och samlas på hög i slutet av varje termin så att man får ett extra långt och skönt lov. Eller möjligen ett tredje lov inklämt någon gång varje termin.
Så det borde finnas en fyra-fem veckor av bara söndagar varje år, utspritt lite här och var.

Fast då kanske det skulle vara en fyra-fem veckor av smärre ångest och sunkigt hår?
2009-05-10 @ 18:32:28 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vickan stör sig på

Okej, idag är det dags för ett nytt rafflande inlägg om vad jag stör mig på idag.
Jag stör mig på att det är snö kvar och att det aldrig vill bli varmt väder. När ska man annars kunna använda sina sommarkläder, för det känns ju sannerligen lite fel att gå omkring i sina svarta, mörklila, grå och mörkblå kläder (vilket 90% av alla mina kläder faktiskt är) när det våras för våren.
Jag vill gå i kjol, klänning och T-shirts dagarna i ända, men går det? NÄÄ, just det!
Vi måste knalla runt i våra jeans och dubbla tröjor för att hålla kylan utanför huden, eller i alla fall jag. Jag är nog den personen med sämst blodcirkulation eller något. Jag fryser nästan ihjäl när jag äter glass och jag hann bara strutta runt i bikini i fem minuter på Pontusbadet (då räknar jag in tiden det tog att byta om och duscha) innan jag började darra som en chihuahua med epilepsi.
Som Jenny en gång sa "Om man klagar på att man har kalla händer och sen känner på Vickans inser man att man ändå inte är så kall". Det tyckte jag var rätt lustigt sagt.
Men om jag nu ska kunna knyta ihop det här på ett snyggt sätt så gör jag det såhär;
Nä, nu vill vi genast ha varmare väder så att snön får smälta bort ordentligt och så att vi alla kan ha på oss lättare kläder som passar till sommaren och våren utan att frysa rumpan av oss!
2009-05-05 @ 19:26:47 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fel brallor?

Idag har jag hunnit med en massa saker minsann.
Sytt ett par shorts som ska användas på modevisningen om sjutton dagar (nästan klara, linningen ides jag inte göra idag), sytt om ett par jeans, spelat match, gjort mig redo för beachen (haha, Pontusbadet), skött om mitt hår ordentligt med en inpackning och påtat på med mina penséer.
Jag känner mig helt slut i koppen och nöjd. Varför vet jag inte, men vissa dagar känner man sig bara nöjd. Nöjd över vad man har gjort, nöjd över något man fått veta, nöjd över något någon annan har gjort eller så är man bara löjligt nöjd för ingenting. Som jag är idag.
Här är förresten resultatet av de omsydda jeansen. Strunta i dammsugaren, Jullan och hennes madrass.

2009-05-03 @ 20:17:13 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lovable cupcakes

I fredags var det ett sjuhelsikes jäkla partaj hemma hos Jenny med pizza och massa kaka.
Nästan alla i laget dök upp och även fröken Nordström som tog med sig ett gott humör.
Jag hade bakat cupcakes. Det var första gången jag gjorde såna med finfin frosting på och jag vill säga att jag lyckades ganska bra för att vara första gången. Dock fick jag hjälp med en del och strösslet då Jenny påpekade att tiden var knapp när hon, jag och Jonna satt på min altan och solbadade.Kvällen var rolig med mycket lek och spel och fika. Det fanns en killing Daimkaka made by Johanna.
2009-05-03 @ 20:08:31 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det har ju blivit lite av en statusgrej att ha mycket att göra...

Idag är det jättefint väder ute och jag vägrar sitta på altan med mamma och pappa.
Så jag sitter inne och fryser istället.
Jag har hunnit med att hasta ihop en lista med argument till svenskan och även hunnit äta och sköta om mina blommor. Mina pelargoner blommar för kung och fosterland och mina penséer har börjat sticka upp huvudet lite blygt. Det är en hel armé av egensådda penséer, jag tror det är 85 såformar med minst fem frön i varje, så det kommer blomma utav bara bortbindarns kallingar.
I alla all så har jag tänkt hinna med att fara ut och springa med Jenny, duscha, vara med Jonna eventuellt, göra klart mina muffins genom att dekorera dem med frosting och strössel och slutligen avluta kvällen med en smärre tjejkväll hemma hos Jenny med massa pizza och flera ton av kakor.Nä, nu är det frostingtime!
2009-05-01 @ 12:29:36 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0