Vilda västen

Jag fick i fredags tillbaka min stickade väst som jag har gjort på maskinstickningen.
Jag vill väl inte säga att det vart så underbart lyckad, men bättre än om jag hade stickat den för hand.



Hela västen är slätstickad med en 1x1-ribb längst ner och sedan har jag virkat runt halsen och ärhålen... Men jag är nog ändå hyfsat nöjd i alla fall...
Mu är det bara att vänta på den andra tröjan som jag har gjort, den är grön och gurkig och fin ska ni se...
2009-01-31 @ 21:00:39 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Crazy over oversized

Just nu sitter jag bara och kladdar ner en massa kläder på mitt lilla papper.
Jag har fått en sån jäkla lust att sy upp en massa kläder i joggingtyg och jag är lite sugen på att beställa en massa tyg från Stoff och Stil så att jag kan göra något, men jag kanske struntar i det och kollar på Ohlssons om dom har några billigt-billigt:a tyger.
Här är i alla fall de två tröjorna jag är mest sugen på att göra.

En oversize-collegetröja med väldigt bred halsringning och en kort tröja med halvlång ärm.
Mycket lockande...

2009-01-31 @ 20:45:02 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (0) Trackbacks ()


Härliga tider och inte så härliga tider

Nu har jag hela säsong 1 och 2 av Skins så jag ska nog kolla på det i sinom tid.
Och jag är riktigt nöjd över det.
Plus att jag fick en massa annan musik, The White Stripes, Oasis, Melissa Horn etc. All mucik var väl kanske inte i samma klass som Sugarplum Fairy och Mando Diao, men helt okej. Jag skulle tro att jag kommer att tycka bättre om det senare.
Idag skulle jag åter till Boden för att ta ett nytt kort och lämna in till banken. Ja, tror ni inte att det inte går att ta kort?! Så arg jag blev. Sen åkte jag och Jenny och köpte grönsaker med farmor.
2009-01-30 @ 16:20:50 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Breathe in the toxic air of love

Hej kamrater.
På torsdagar slutar jag 11.10 vilket innebär att jag får sitta och vänta på bussen hem till 14.14 då jag bor ute i bushen. Jag kan ju dock åka en omväg till Boden och sedan hem, men då måste jag betala mina pengar som jag är väldigt glad i att spara om jag ska vara ärlig. Men idag käde jag bara "Nää, nu ska jag hem!" så jag åkte till Boden.
Men nu går jag händelserna i förskott, jag hann gå lite i Luleås alla boutiquer och köpte lite förnödenheter; Ett halsband, en BH, örhängen och en almanacka.
Jag var tvungen att vänta på ännu en buss i Boden så jag kilade in på Åhléns och hittade mig en finfin tröja minsann!

 

När jag skulle försöka pressa in örhängena i hyllan bredvid de andra örhängena upptäckte jag att det knappt fanns någon plats ty det fanns sådana mängdrer av  smycken, framför allt örhängen.

 Det här var bara en bråkdel av alla örhängen, jag kanske 30 par till. Skulle man räkna rikedom i form av örhängen skulle jag vara ganska rik med andra ord.

2009-01-29 @ 16:35:32 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Whiii

Idag är en bra dag även fast jag stukade foten igår så jag är tvungen att gå på kryckor idag, ty vi har ingen matte eftersom våran lärare fick migrän. Att hon fick migrän och att jag har ont i foten var kanske inte så trevligt i sig, men nu har vi ju ingen matte i alla fall och det innebar att jag slutade halv tre.
Idag hann jag med en massa igen på hantverks, sy ihop en massa infodringar och fickor och det kändes jätteproduktivt, verkligen... Nu har jag dock precis haft MKO vilket jag nu har lärt mig betyder Datoriserad Mönsterkonstruktion, jätteraffigt va?
Åh, just nu sitter jag och håller inne en himla massa idéer på saker jag vill göra.
Jag vill göra smycken av indianpärlor, såna platta stora saker som man har använt en pärlbricka och strykjärn för att göra och så vill jag göra en svart blus med tryckknappar, en klänning med typ hundra knappar, sy om skjortor till kjolar och sy kuddfodral och ett överkast och baka muffins med glasyr coh godis och grejer på.
Plus att jag vill börja med mitt projektarbete, fast det kan jag ju inte eftersom jag inte går i trean ännu.
Men jag tror att jag ska göra slag i saken och antingen sy om en av skjortorna jag har fått av pappa till en kjol eller göra indianpärl-smycken.. Nog för att jag inte har några kedjor att hänga de färdiga småsakerna i men...
2009-01-27 @ 14:45:39 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredag

Okej, nu kommer det utlovade inlägget.
I fredags skulle jag åka till Boden och lämna ett nytt foto till mitt nya leg. Anledningen till tat jag var tvungen att åka till Boden var att vi hade lämnat in alla papper där efter nyår, så jag skulle bara behöva fixa ett foto på fredag.
Sagt coh gjort, jag tog mig till den enda fotoautomaten och betalade de nödvändiga sjuttio kronorna och maskinen tog fotona men fick jag ut bilderna? Nej.
Jag väntade länge innan jag ringde numret som stod på automaten och hon rådde mig att vänta ytterligare fem minuter och sedan ringa om inget hände. Hände något? Nej.
Så jag fick snällt gå in på banken och kungöra att maskinen var dum i huvudet.
Så jag och Jenny (som jag hade träffat) gick på Åhléns så jag kunde köpa ett par tröstörhängen och en ring innan vi åkte hem till Unbyn igen.
På kvällen skulle vi se Plannja men jag var på onormalt shoppinghumör så jag övertalade min vän att gå på stan med mig innan, och om jag ska vara ärlig så var hon inte särskilt svårövertalad.
Jag köpte två tröjor från JC, en svart kabelstickad cardigan och en grå väldigt urringad top.

 

Den grå färgen på tröjan stämmer egentligen inte riktigt med verligheten, men den är i alla fall lite åt det brungröna hållet.
2009-01-25 @ 19:29:13 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det faller lite snö...

Nu på senaste tid har jag inte suttit något vid datorn nästan och jag är nästan stolt, hehe. Det har dock blivit desto mer tv-tittande och det är ju kasst för min statistik om man tänker tillbaka på förra hösten då jag inte hade tittat regelbundet på tv på hela hösten. Jag snittade kanske 3-4 h i veckan, vilket var lite mot ungefär vad en del jag känner som snittade på två dagar eller mindre...
Jaja, min poäng är att jag är en oaktiv bloggare.
Men jag lovar att jag ska skriva ett till inlägg idag och sen får vi se närnästa blir, jag måste nämligen skriva om mitt shoppingäventyr med Jenny i fredags.
Dock ska jag gå och göra mig i ordning för att ta med skotern på en liten åktur, kanske får sällskap av självaste jultomten och påskharen (Jenny och Jonna).

2009-01-25 @ 11:28:49 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


My blood is warmer when you're here

Jag har kommit underfund med att jag är väldigt illasinnat inställd till att måla med akrylfärg.
Vi håller på med måleri på skolan och jag har då valt att göra en bild på nån brud från renässansen, själva idén var ganska bra, en klänning i mossgrönt med ett broderi i guld som vid närmare granskning är en text. Hittils går det ju skitbra, men då måste man alltså MÅLA.
Jag är inte alls förtjust i att använda färg och än hellre akrylfärg som man måste blanda för att få bra färger. Jag är jättekass på det och det är jättesvårt att täcka upp på duken.
Och det hjärper ju inte till direkt att själva duken är 60x40 cm eller nåt i den stilen, jag tycker att ett A3 är alldeles lagom. Men nu vart jag pålurad ett gigantiskt stycke linneduk och ett stort framtida misslyckande.
Nåväl, jag har inte hunnit mer än att måla konturer och luggen på henne, men det är med sorg jag säger att hon är misstänkt lik nummer 4 i Råneå, tror att hon heter Frida...
Jag har även hunnit med att göra klart min tröja i maskinstickningen, den vart mycket gurkig, lägger kanske upp en bild då jag har fått den tillbaka.

2009-01-22 @ 16:31:26 Permalink Det vanliga Kommentarer (2) Trackbacks ()


MKO

Nu sitter jag på skolan och ska snart ha MKO, jag är inte riktigt hundra på vad det innebär, men vi håller i alla fall till i datasalen. Jag tror att det är datoriserad mönsterkonstruktion... Men jag är ju som sagt inte säker.
Jag har gjort jättemycket idag på fodret till jackan och det börjar faktiskt likna något.
Nu har jag bara kvar att sy infodringar, snölås på ärmarna, en innerficka, eller två egentligen och sen är fodret redo att sättas fast i redsten av jackan som för övrigt inte består av mindre än typ 30-35 delar som inte är ihopsydda ännu.
Så jag räknar nog med att precis hinna till deadlinen, tisdag (?) v. 11.
Men när den börjarse mer ut för världen kanske jag delar med mig av några bilder... Men bara kanske...
2009-01-21 @ 12:33:18 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (0) Trackbacks ()


No peeking yeeeeet!

Jag kan inte vid mitt liv förstå varför mitt hår aldrig blir som jag vill.
Om jag fixar det någon dag (detta gäller bara fredag eller lördag) är det alltid jättfint morgonen efter också, men om jag försöker få samma effekt en måndagsmorgon (d.v.s. idag) och fixar det kvällen innan ser det ändå ut som om hela havet stormar i det! Jag blir så less.
Men jag tänkte att jag kan ju göra det bästa av situationen och platta det och börja om igen, fast tiden räckte inte riktigt till så det fick bara bli platt. Och det är inte det lättaste att få håret platt eftersom den enda plattången vi har är kass och min kära mor inte har någon större lust att tillåta oss köpa en bra eftersom att "Vi har ju redan en och vi kommer bli överbelamrade med grejer, RRRAAAGHRRRGH!". Ungefär.
Nä, men sen skulle jag gå till bussen men hittade inte mina kära Converse som jag tänkte ha dagen till ära så jag fick springa de sista 400 metrarna men missade den ändå. Kul att sista bussen till stan går halv nio.
Ute snödade det och gick på så nu är håret lika självfalligt som vanligt.
Inget kul alls.

2009-01-19 @ 09:34:00 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


I am tired since last night...

Igår hade Jenny ett dunderkalas för att fira sin sweet sixteen-dag som egentligen inföll i måndags. Jag kom till henne kring sju och så satt vi och väntade på att Jonna skulle komma så att Jenny någon gång skulle få öppna sina presenter som jag hade bringat.
Av mig fick hon ett paket som innehöll en After Eight-ask som Jenny misstog sig för att innehålla After Eights, fast när jag påpekade att hon borde öppna den vart hon gladare då hon insåg att däri låg ett axelband till gitarren.
Det andra från mig var väldigt stort, det innehöll Jenny själv.
Det bjöds på gott fika och många goda skratt när Jens var med och spelade Med andra ord och inte kunde vad mammas pappa var för något. Ja, roligt var det i alla fall.
Sorgligt nog för Sundströmsyskonen förlorade det varenda omgång, men det var bara bra tyckte jag. Jag gillar att vinna... Nej, nu är jag i mitt sinne inte så allvarligt lagd.
Jag tror att Jennys familj tyckte att vi var lite jobbiga när vi alla tre (Jens kunde nog inte tåla förödmjukelsen) försåg och med Jennys alla gitarrer och riffade loss (hahahahaha, vad mobbat uttryck) till klockan två på natten. Men det var ändå lite småbra för nu kan jag i alla fall lite mer än förut.

Det var gårdagen, idag har jag bara hunnit kliva upp innan pappa sa "Äugh! Nu ska vi ut och köra skoter, du följer väl med?" och det ville jag ju.
Vi har köpt oss en ny skoter. Eller den är ju inte sprillans, men den är ny jämfört mot dom vi har haft förut.

Yamaha Viking RS Professional, fast våran är inte en -09:a utan en -06:a.
Jag kunde inte låta bli att prova hur fort den gick och med tanke på att det är en bredbandare tycker jag att 140 km/h var kanska mycket...
2009-01-17 @ 13:48:36 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bajsjenny!

Varför är det så jobbigt att börja fixa med Jennys present?!
Dumma du som måste ha så avancerade presenter!

2009-01-13 @ 18:58:03 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bralls

I helgen hände inget särskilt, jag körde omkring pappa mellan Boden och Luleå och det slutade med att vi köpte en ny skoter.
Nää, inte riktigt, det var tänkt att vi skulle köpa en ny skoter  och den ska hämtas imorron.

Jo, jag har gjort klart hängselbyxorna för ett bra tg sedan faktiskt... Redan innan vi åkte till Täby.



Kanske inte riktigt syns att dom är mörkblå, men det är dom.

2009-01-13 @ 18:56:15 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (3) Trackbacks ()


Something glädjande

Första skoldagen idag.
Allt gick helt okej faktiskt, om man inte räknar med att det var ca 8 grader utaför mitt täcke och -22 utanför fönstret. Men det överlevde jag med hjälp av min nya supermysiga, varma, gråsvartrandiga, stickade tröja som jag inhandlade på Stadium i Täby och täckbrallor.
Jag är helt glad idag för Greta som går i trean ringde efter träningen och frågade om jag hade lust att gå modell för henne i hennes projektarbete på modevisningen i vår. Och det ville jag ju.
Så nu måste alla som läser det här komma och kolla på modevisningen i maj, onsdagen innan kristi himmelfärds. Mycket braaa, mycket braaaa.

Det var allt för dennagången, au revoir!
2009-01-08 @ 21:10:14 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vi tog alla medaljer som gick att ta

Det gick bättre i Täby än jag trodde.
Både vi och killarna gick till final men tyvärr så var Täby (som vi möttte i finalen) bättre än oss och vi förlorade ganska stort. Men vi kunde dock ha förlorat med mindre ifall vi inte hade haft så jäkla otur med skotten. Det fanns en sekvens där då Lisa och Johana stod under anfallskorgen och plockade retur efter retur och sköt och sköt men inte fick i den.
Men Täby var ändå bättre, de hade en jätteduktig insidespelare och en otroligt snabb guard.
Tänk dig den snabbaste spelaren i norrbotten fast ännu snabbare. Hon behövde inte ens finta, hon kunde bara kuta förbi en och man var tre meter bakom henne. Hemsk spelare, jag hoppas att vi aldrig kommer mötas på en basketplan någonsin igen.
Nåja, vi fick en silverpeng och en småful träbit som deklarerade att vi kom tvåa.
Och killarna vann, deras finalmatch var jätterolig och jättespännande att se på. När sista perioden var slut stod det lika så det blev tre minuters förlängning och Hanna sa ganska passande "Tre minuter är alldeles för lång tid för en förlängning!" för Solna tog ledningen men lilla Avan tog ikapp och tog över ledningen  med tre poäng och när det vet en fem sekunder kvar eller något i den stilen satte Solna en trea så förlängningen också slutade oavgjort vilket ledde till att matchen skulle avgöras i sudden death.
Avan vann då Joel fick straffkast. Ett mycket angenämt slut på matchen.

Men jag är väldigt nöjd med våran insats under cupen. Jag menar, två lag från lilla Avan kommer ner till stora Stockholm och tar både silver och guld. Jag är så stolt över alla.
Jag vill bara krama alla för att ni är så bra.
Nu är det bara att vinna serien och DM kvar innan vi åker till Göteborg och spöar alla där.
2009-01-06 @ 20:07:29 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Totally Täby

Nä, nu har jag inget mer att säga, IMORRON ÅKER VI TILL TÄBY!
Hejdå.
2009-01-01 @ 21:28:25 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0