Happy memories

2009-08-29 @ 21:31:55 Permalink Blyerts Kommentarer (0) Trackbacks ()


Saker sagda

Första skoldagen gick av stapeln idag och den var väl helt okej.
Vi hade samling 13.00 i aulan där rektorn talade ett tag och presenterade den nya kuratorn varefter vi gick ner i sysalen och ficklit information om scheman, APU och temadag eller vad tusan det nu var innan vi kunde åka hem igen. Det kändes som en rätt bortkastad dag om jag ska vara ärlig.
Väl hemma kom både Jonna och Jenny hem till mig och åt upp alla våra muffins innan vi gick till Jenny för att beundra hennes gitarr. Jenny delgav oss hennes allra första dag på gymnasiet, och hon hade varit jättenervös. Sen på något konstigt sätt sa hon följande

Vickan: "Där flyger en korp"
Jenny: "Näe! Det är en fluga!"

Listigt nog hade hon inte insett att jag kunde prata om korpen som jag såg sväva ovanför trädtopparna en hundra, två hundra meter bort utan trodde jag menade flugan som susade runt i hennes rum och att korp var en sorts insekt. Till hennes försvar sa hon att hon var trött. 
Vilket hon brukar säga. 
2009-08-24 @ 18:35:11 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Summer's out for school?

Nja, snart i alla fall. Det är idag och imorgon kvar innan skolan drar igång igen och ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det gör något. Visst, jag hatar tanken på att jag fyller 18 om 19 dagar och därför måste börja bli vuxen och ta ansvar och söka vidare eller skaffa ett jobb och att det här är slutet på mitt sista sommarlov och att jag måste börja tänka på vad jag vill bli.
Det är så sorgligt att det här faktiskt är mitt sista "riktiga" sommarlov och att det är i princip slut, men jag är nästan lite glad att jag inte fick något sommarjobb, för nu har jag kunnat göra en massa saker istället för att jobba. Pengar fick jag av farmor och farfar och mamma och pappa när jag har jobbat åt dom. Inga supermängder utan bara litegrann då och då, precis så jag har klarat mig.
Men åter till skolan. Bokstavligt.
Vårat schema är rätt okej om jag får vara ärlig, inte alltför många lektioner och massa, massa praktiska lektioner och APU. Det lite småtråkiga är att vi har många håltimmar, men de kan väl fyllas av PA och saker på textilen. Jag tror att det kommer bli ett roligt år ändå.
2009-08-22 @ 12:27:27 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stockholm

Bilderna får vänta. Jag har inga nämligen, Jonna har alla vilket inte var många.
Anyway köpte jag en massa saker och jag ångrar det inte alls för det kommer alltid nya pengar. Mina pengar tog i princip slut, jag har kanske 400 kr kvar. Inget att gråta över nu i alla fall.
Klas och Anette var snälla som vanligt och lät oss bo hos dem, så vi ville ju ge dem en ful blomma som tack, så vi köpte en i en liten blomsteraffär på Söder när vi egentligen letade efter Cocoo. Det visade sig att vi var ca 50 meter från den butiken. Det irriterande var dock att vi hade stora problem att hitta den där korsningen där Cocoo låg, plus att det var spöregn och vi hade utmanat ödet och struntat i paraplyerna så de låg kvar i Solna. När vi hade handlat klart på Cocoo (vilket tog nästan en timme p.g.a. de hade inte plats för mer än tre personer inne i butiken och vi var ca 6 plus hon som ägde stället och då de inte hade någon kortläsare var de tvugna att springa iväg och fixa växel till alla som ville slippa regnet.
När vi sent omsänder klev ut ur butiken var det som att det stod tusentals personer uppe på taken och kastade hinkvis med vatten på alla som gick där, men som alla förstår var det ju bara det kraftigaste regnovädret skådat på hela sommaren. Krydda det hela med en bit åska och en sådär 17 plusgrader så inser man att det var hemskt.
Och mitt i vår miserabelhet dök där upp en buss, så vi kutade som små fån från vårat regnskydd (en strategiskt utplacerad markis) och in i bussen som var överfull med torra människor.
Sen var vi tvugna att nästla oss ner till en tunnelbanestation utan att stänka ner för mycket folk på vägen (för på nåt vänster lyckades alla utom just vi vara i princip torra) för att sedan påbörja den irrande färden med fel tunnelbanetåg till Solna där vi bodde.
Till slut var vi i alla fall framme på Solna Centrum och kände att vi inte skulle platsa på den finare resturangen som Klas och Anette hade tänkt äta på, så vi tog ett hängigt Chicken McNuggetsmål på McDonalds innan vi tog oss i kragen och gick hem och bytte kläder och packade för hemresan.
2009-08-14 @ 20:39:30 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Brännström Mansion

Igår morse skrev jag ju om den dumma dimman. Den försvann. Vi åkte till Alder.Igår var det lagkväll hemma hos Amanda. De har ett mycket stort och fint hus med en mycket stor och fin trädgård. Vi grillade vår medhavda mat och drack vår medhavda dricka och hade allmänt trevligt med Volleyboll och bad.
Jag, Jonna och Hanna sket i badet, för vi är för coola. Så jag och Hanna snodde nåns båt som låg där och guppade vid båtbryggan. Vi tyckte att vi var jättebusiga och häftiga, men sen simmade Amanda upp i båten och berättade att det var deras så vi hade inte snott den på riktigt. Bara lånat den utan att veta att det var hennes.
Amandas katt är en mycket söt prick, han är en ragdoll och har en bror som också bor där, men han är inte lika mysvänlig, han jagar grodor istället.
2009-08-08 @ 17:21:28 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Höslaget

Hösaget i Avan gick av stapeln idag. Och traditionsenligt var det buskspel (som jag traditionsenligt glömmer bort) alldeles bredvid hockeyplan i går och idag (tror jag) och eftersom det alltid är basketvecka hela veckan är vi ju på planen och tränar. Och det kommer alltid massa folk från jag vet inte var som ska vara med och spela dragspel i buskarna (som jag tror de gör) och har med sig sina husvagnar och husbilar och gud vet allt.
Jag blir i alla fall alltid lika förvånad när det kommer en femton husvagnar coh packar upp sig på en äng alldeles bredvid och börjar spela dragspelsmusik.
Nåja, åter till höslaget. Traditionsenligt hade alla basketlagen uppvisningsmatcher nästan hela dagen i den traditionsenliga hettan. I år spelade vi mot Brooklyn och förlorade, men jag bryr mig inte så mycket. Det var en rolig match även fast vi kunde ha haft en bättre domare, fler spelare och ett lättare motstånd, men det gör inget tycker jag, det blev ju en hel del träning åtminstone.
Nä, nu går jag.

2009-08-08 @ 17:11:51 Permalink Basket Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vickan stör sig på...

...Dumdimma. Det tänkt att vi skulle dra en badtur på Alder, men det kom nåot i vägen.
En stor jäkla fetingdimma som inte ser ut att väja för någon sol även om den så skulle gassa som en galning på dimman. Den är nog för korkad för att fatta att den ska bort, bort, bort när Unbysarna ska bada!
2009-08-07 @ 09:36:32 Permalink Det vanliga Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag is pepping up inför Stockmos!

Nu är jag inte lika stressad längre, för nu har jag hunnit med allt som skulle hinnas med förutom att klippa gräsmattan. Men det kan man ju ta en annan dag.
Jag beställde lite kläder såhär på kvällen för att lugna mina nerver lite. En finfin kavaj, typ likadan som Jonnas. Trist, jag vet, men nödvändigt. ALLA coola flickor måste ha en snygg kavaj. Sen beställde jag en efterlängtad svart spetsbody och ett par oemotståndligt söta knästrumpor med spets och satinband, nästan äckligt söta faktiskt.Le kavaj vizz much high expectacions! (läs med låtsasfransk brytning)
2009-08-05 @ 23:43:03 Permalink Fashion is for fashion people Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mission: Impossible

Jag har satt mig i en mycket obekväm sits ty idag ska jag hinna med mer än jag tror att jag hinner.
Jag ska boka körlektion, riskettan och skriva ett sånt där körkortsteoritest på internet, klippa gräset hos farmor, sköta om hennes växter och ta in posten, plocka vinbären innan de blir dåliga, åka och bada på Alder med Jonna och Jenny om en timme och en kvart samt träna ikväll.
Är det någon annan än jag som känner att det kan vara en omöjlig dagsplan?
2009-08-05 @ 09:49:32 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


Solbacka

Nu har många dagar passerat utan att jag har sagt ett knyst. Bara för att jag har varit i stugan.
Det vart en himla massa båtåkande, men det gör ju inget för jag tycker om att åka båt. Vi fiskade lite då det ösregnade hemskt och vi kunde inte åka hem för det tar en kvart med båt (och vi hade ju åkt dit med båt!) så vi fick gott fiska vidare. Jag fick mig en gädda minsann och Jonna drog upp två harrar, Jullan fick också en harr men den var så liten att hon var tvungen att kasta tillbaka den igen.
Igår var det väldigt fint väder även i stugan så jag och Jonna tog den lilla plastbåten och rodde tvärs över älven till en bäck och promenerade lite där och när vi kom tilbaka ville Molle också åka båt, så det fick han göra också. Han tycker om att åka båt.Och sedan åkte jag och hon hem med min farbror och gissa vad vi stoppade i oss i Arvidsjaur?
EN JÄTTEGOD MJUKGLASS!

2009-08-03 @ 09:56:59 Permalink Det vanliga Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0